Nutid

Nutid Boets Skola

Vår huvuduppgift är att förvalta och sköta fastigheterna och driva och utveckla verksamhet i Boets skola med sporthall. Och det gör vi genom att  dels  hyra ut skolans alla lokaler och dels ordna olika aktiviteter/kurser.

Sommenbygdens Folkhögskola har en läsårs-kurs till hundtränare. De hyr sedan hösten 2021 ett klassrum i skolbyggnaden (gamla 5-6:ans) och kontorsrummet i Boethallen. Båda lokalerna har egna ingångar så hundarna kan tas med. En mellanvägg i korridoren på övervåningen i skolan har också byggts. De har undervisning veckodagar och även utomhus på skolplanen. Vi har fått en hundlatrin uppsatt på parkeringen och den kan användas av alla som går förbi.

Lägenheten (gamla vaktmästarbostaden) som är på 2 rum och kök hyrs ut till privatpersoner.

Uthyrningsrummet (gamla lärarrummet) hyrs ut till privatpersoner.

Vi hyr ut alla övriga lokaler till privatpersoner, föreningar och dessa hittar du på bokningssidan.

Boets skola har Wifi men når fn inte in till sporthallen, förbättringar på gång. Inloggningsuppgifter får du av styrelsen vid behov.

Vi samarbetar med Boets Byalag och Boets Bygdegårdsförening och vi har en representant i Byalagets styrelse.

Vi ansvarar för hjärtstartaren som sitter på utsidan vid ingången till Sporthallen.

Vi har pågående aktiviteter (se under aktiviteter) och vill gärna anordna fler. Har du en idé, tveka inte att kontakta någon i styrelsen.

Till sommaren har vi tänkt ordna några grillkvällar som var mycket populära förra året.

Driften av skolan är dyrbar, framförallt uppvärmningen, och vi har ansökt och nyligen beviljats driftbidrag från Ödeshögs kommun. I styrelsen undersöker vi möjligheterna att få ett nytt uppvärmnings-system, vi kommer att återkomma om det längre fram.

Vi hade ca 200 medlemmar 2021.

 

Bli medlem i Boets Skola förening

För att bli medlem betalar du in 100 kr till swishnr. 1233337557 eller bg. 5082–2204. Skriv namn, medlem 2022 och din e-postadress eller tfnnr. Fyll även formuläret medlemsformuläret som du hittar under ”Föreningsinfo”- medlemskap.