Nutid

Nutid Boets Skola

Vår huvuduppgift är att förvalta och sköta fastigheterna och driva och utveckla verksamhet i Boets skola med sporthall. Och det gör vi genom att  dels  hyra ut skolans alla lokaler och dels ordna olika aktiviteter/kurser.

Sommenbygdens Folkhögskola har en läsårs-kurs till hundtränare. De hyr sedan hösten 2021 ett klassrum i skolbyggnaden och rummet bredvid. Lokalen har egen ingångar så hundarna kan tas med. En mellanvägg i korridoren på övervåningen i skolan har också byggts. De har undervisning 3 veckodagar och även utomhus på skolplanen. Vi har fått en hundlatrin uppsatt på parkeringen och den kan användas av alla som går förbi. Sommenbygdens folkhögskola flyttar ut 15 juni 2023. Vi får då en ny hyresgäst, ett karamell- och cocosbollskokeri. Mer info om detta kommer senare.

Sedan hösten 2022 hyr Mellins ett klassrum till sitt postorderföretag. Man säljer allehanda obesprutade och även veganska torrvaror. Kolla in på Mellins.nu    Butiken är öppen 2 dgr/vecka.

Lägenheten (gamla vaktmästarbostaden) som är på 2 rum och kök hyrs ut till privatpersoner.

Uthyrningsrummet (gamla lärarrummet) hyrs ut till privatpersoner.

I sporthallen finns snart 2 rum med vardera sex respektive 2 sängar som hyrs ut bl.a via Airbnb.

Utanför sporthallen finns fyra ställplatser för husvagn eller husbil med el. Man har tillgång till toa och dusch i sporthallen.

Vi hyr ut alla övriga lokaler till privatpersoner, föreningar och dessa hittar du på bokningssidan.

Boets skola har Wifi men når fn inte in till sporthallen.

Vi samarbetar med Boets Byalag och Boets Bygdegårdsförening och vi har en representant i Byalagets styrelse.

Vi har pågående aktiviteter (se under aktiviteter) och vill gärna anordna fler. Har du en idé, tveka inte att kontakta någon i styrelsen.

På sommaren  ordnar vi  några grillkvällar som är mycket populära.

Driften av skolan är dyrbar, framförallt uppvärmningen, och vi har ansökt och nyligen beviljats driftbidrag från Ödeshögs kommun. I styrelsen undersöker vi möjligheterna att få ett nytt uppvärmnings-system, vi kommer att återkomma om det längre fram.

 

 

Bli medlem i Boets Skola förening

För att bli medlem betalar du in 100 kr till swishnr. 1233337557 eller bg. 5082–2204. Skriv namn, medlem 2022 och din e-postadress eller tfnnr. Fyll även formuläret medlemsformuläret som du hittar under ”Föreningsinfo”- medlemskap.